8th Art Photography & Κορονοϊός

September 13, 2020

8th Art Photography & Κορονοϊός

Πως επηρέασε ο covid-19 την πορεία της φωτογραφίας ;

Έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες σχετικά με το θέμα του κορονοϊού τόσο διαδικτυακά αλλά και φυσικά. Άσχετα με τις προσωπικές απόψεις του κάθε ανθρώπου ένα είναι σίγουρο – η ζωή μας άλλαξε ραγδαία. Αυτό φυσικά δεν άφησε ανεπηρέαστο κανέναν. Βιώσαμε όλοι μας συγκλονιστικές αλλαγές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Γαμος & κορονοϊος

Ένας από τους πολλούς κλάδους που επηρεάστηκαν είναι και αυτός της φωτογραφίας. Ιδιαίτερα μιλώντας για την φωτογραφία γάμου οι αλλαγές που βιώσαμε ήταν ριζικές. Ο γάμος είναι ένα κομμάτι το οποίο είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με την ελληνική παράδοση. Για πρώτη φορά στην ιστορία λοιπόν είδαμε το στοιχείο αυτό να αλλάζει πλήρως μορφή. Είδαμε να περιορίζεται πλήρως η συνήθεια και τα έθιμα του γάμου που ενώ είναι ένα κατεξοχήν κοινωνικό γεγονός αναγκαστήκαμε να το βιώσουμε με 50 άτομα. Ζήσαμε γάμους που ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα γιατί στις 00.00 έπρεπε να αποχωρήσουμε από τη δεξίωση.

Η πορεία κατά τα περιοριστικά μέτρα

Αυτό όμως και άλλα τόσα τα οποία συνέβησαν δεν πτόησαν τον κόσμο. Δεν άφησαν την αγάπη, την χαρά και το πάθος να περιοριστούν. Πολλά μυστήρια αναβλήθηκαν για το 2021 όμως αρκετά πραγματοποιήθηκαν και έγιναν βάσει των απαιτούμενων προδιαγραφών. Η πλειοψηφία των μυστηρίων που έγιναν ήταν βαπτίσεις καθώς πρόκειται για ένα μυστήριο που δύσκολα μπορεί να αναβληθεί. Έγιναν όμως και γάμοι οι οποίοι πραγματικά ήταν ξεχωριστοί. Κυρίαρχο στοιχείο η κοινή αγάπη και το γεγονός πως δύο ζωές ήθελαν να ενωθούν.

Δείτε εδώ μερικές βαπτίσεις και γάμους που έγιναν την περίοδο του κορονοϊού : https://www.8art.gr/fotografisi-gamou-thessaloniki/ , https://www.8art.gr/fotografisi-vaptisis-thessaloniki/

φωτογραφιση γαμου θεσσαλονικη

φωτογραφιες βαπτισης θεσσαλονικη

Το κατάστημα της 8th Art Photography και η λειτουργία του κατά τον κορονοϊό

Το κατάστημα και το studio της 8th Art λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια του covid 19. Πάντα τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα με στόχο την ασφάλεια όλων μας. Απαραίτητο είναι να κλείνετε τα ραντεβού σας για κάθε ανάγκη. Έχω φροντίσει κάθε φωτογράφηση ή ραντεβού να είναι πλήρως συμμορφωμένο με τις οδηγίες της πολιτείας. Πέραν όμως της φροντίδας του καταστήματος, φροντίζω στις εκδηλώσεις που καλύπτω τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου να φοράμε τη μάσκα μας και να τηρούμε τις αποστάσεις. Έχοντας μάθει να αγκαλιάζω σφιχτά τους πελάτες μου, είναι δύσκολο να συνηθίσω στην νέα πραγματικότητα. Όμως είναι κάτι αναγκαίο για όλους μας.

Ραντεβού για γάμο και βάπτιση online

Η συνήθεια που έχουμε σαν καταναλωτές όταν πρόκειται για την φωτογράφιση γάμου και βάπτισης είναι να κλείνουμε ραντεβού με τον φωτογράφο μας και να σχεδιάζουμε μαζί την κάλυψη της εκδήλωσης. Αυτό είναι κάτι που προέτρεπα πάντα. Γιατί η προσωπική γνωριμία με τον φωτογράφο είναι κάτι πολύ σημαντικό. Πλέον όμως έχω φροντίσει να εξυπηρετώ τους πελάτες μου με online ραντεβού όπου συζητάμε διαδικτυακά όλες τις λεπτομέρειες.

Η επόμενη ημέρα – Intimate Weddings

Σίγουρα πρόκειται για μια μοναδική σεζόν που θα αφήσει το στίγμα της στην βιομηχανία του γάμου. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο κορονοϊός θα επιφέρει αλλαγές σε αρκετά επίπεδα. Αλλαγές οι οποίες θα έρχονταν σε αρκετά χρόνια όμως λόγω της παρούσας κατάστασης επιταχύνθηκε η διαδικασία. Σίγουρα τις επόμενες σεζόν θα δούμε γάμους που αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλη δημοτικότητα στο εξωτερικό. Πρόκειται για τους λεγόμενους intimate weddings . Πρόκειται για γάμους κλειστού κύκλου με μικρότερη διάρκεια και στοιχεία ιδιαίτερα. Ήδη ζήσαμε μια μορφή intimate weddings λόγω του covid.

Ας ελπίσουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στο καθεστώς που όλοι γνωρίζουμε! Ο ελληνικός γάμος είναι ένα στοιχείο που δε θέλουμε να σβήσει και να αλλάξει τελείως μορφή.

Το κατάστημα προσφέρει ανέπαφες παραδόσεις, υπηρεσίες εξυπηρέτησης στον εξωτερικό χώρο και ραντεβού online.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας online!

γαμος κορονοϊος

SHARE THIS STORY