Φωτογράφηση γενεθλίων στο φράγμα Θέρμης

March 12, 2021

Φωτογράφηση γενεθλίων στο φράγμα Θέρμης

Πως μπορούν τα πρώτα γενέθλια να γίνουν μια ευκαιρία για μια πολύ όμορφη οικογενειακή φωτογράφηση; Πάμε να δούμε αναλυτικά!

φωτογράφηση γενεθλίων

Φωτογράφηση γενεθλίων – Η οργάνωση

Ο κορονοϊός δυστυχώς μας πήγε σε πολλά πράγματα πίσω. Ένα από αυτά ήταν και ο εορτασμός των πρώτων γενεθλίων των παιδιών μας. Τα πρώτα γενέθλια είναι μια πολύ σημαντική στιγμή που όλοι οι γονείς θέλουν να χαρούν. Αποτελεί μια ευκαιρία για να βρεθούν φίλοι με παιδάκια και φυσικά λόγο διασκέδασης. Όλα αυτά όμως ακυρώθηκαν. Αυτό το οποίο είχαμε να κάνουμε ήταν να βρούμε εναλλακτικές για να χαρούμε τα πρώτα γενέθλια και να γιορτάσουμε έστω και διαφορετικά. Έτσι, ξεκίνησε η οργάνωση διαφορετικών concepts όπου με ασφάλεια θα μπορούσαμε να αποτυπώσουμε αυτές τις όμορφες στιγμές.

Κρατήσαμε λοιπόν όλα τα στοιχεία του party και περιορίσαμε τους καλεσμένους ενώ παράλληλα επιλέξαμε και εξωτερικές τοποθεσίες για να κάνουμε την φωτογράφηση γενεθλίων.

Δείτε εδώ μία φωτογράφηση γενεθλίων και smash cake στο σπίτι .

Πως συνδυάζουμε την φωτογράφηση στο σπίτι με εξωτερική τοποθεσία

Στην συγκεκριμένη φωτογράφηση συνδυάσαμε λήψεις στο σπίτι και στην συνέχεια πήγαμε σε εξωτερική τοποθεσία και συγκεκριμένα στο Φράγμα της Θέρμης. Επιλέγω να κάνω αυτόν τον συνδυασμό διότι στα παιδιά είναι πιο εύκολο να είναι ο εαυτός τους στο σπίτι που είναι το φυσικό τους περιβάλλον. Με ενδιαφέρει να καταγράψω τις αληθινές αντιδράσεις τους και τις αυθόρμητες φατσούλες. Αυτό είναι άλλωστε το αληθινό νόημα. Αντίστοιχα και οι γονείς νιώθουν πιο άνετα με το παιδάκι τους και μπορούμε να μπούμε πιο ομαλά σε ένα κλίμα φωτογράφησης παρά να βρεθούμε κατ’ευθείαν κάπου εκτός.

Αφού λοιπόν έχουμε ολοκληρώσει την φωτογράφηση στο σπίτι κατευθυνόμαστε για το Φράγμα της Θέρμης.

φωτογράφηση γενεθλίων

Φωτογράφηση στο Φράγμα Θέρμης

Το φράγμα της Θέρμης αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή μέρη για φωτογράφηση στην Θεσσαλονίκη. Συνδυάζει τόσο το υγρό στοιχείο με την λίμνη του όσο και την φύση με πολύ πράσινο σε όλη του την έκταση. Μπορεί σαν τοποθεσία να έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα το καταγράψω όπως η πλειοψηφία. Πάντα θέλω να δημιουργώ ένα πιο διαφορετικό αποτέλεσμα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Έτσι λοιπόν και τώρα. Ξεκινήσαμε από τα κλασικά σημεία και κάναμε μια φωτογραφική περιήγηση σε όλο το μήκος του φράγματος. Υπάρχουν πολλές όμορφες τοποθεσίες κρυμμένες που δίνουν ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό αποτέλεσμα.

Τα δύο παιδάκια ξεκίνησαν να χαίρονται με την φωτογράφηση όμως όλοι ξέρετε πως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να παραμείνει ένα παιδάκι 1-2 ετών για πολύ ώρα ήρεμο. Έτσι λοιπόν το μυστικό είναι να γίνεσαι και εσύ παιδί.

Ποιο είναι το αγαπημένο μέρος των παιδιών; Η παιδική χαρά! Εκεί όπου θα παίξουν, θα τρέξουν και θα χαρούν με την καρδιά τους. Θα γελάσουν και θα ευχαριστηθούν! Όλες αυτές οι στιγμές είναι αληθινά και αυθεντικά στιγμιότυπα. Για αυτό τον λόγο επέλεξα να πάμε προς την παιδική χαρά. Γνωρίζω πως εκεί τα παιδιά θα ξεκουραστούν και σε συνδυασμό με τους γονείς θα έχω πανέμορφα κλικ.

Η βόλτα μας συνεχίστηκε και σε άλλα μέρη του φράγματος όπου με βάση τις φωτιστικές συνθήκες κινηθήκαμε ανάλογα. Το πιο σημαντικό στοιχείο κάθε φωτογράφησης είναι το σωστό φως και αυτό αναζητώ πάντα.

Φυσικά αφιέρωσα χρόνο και στους γονείς σαν ζευγάρι διότι μπορεί η συγκεκριμένη ημέρα να είναι αφιερωμένη στο παιδί τους όμως δεν θα πάψουν ποτέ να είναι δύο ερωτευμένοι άνθρωποι.

DSC00655

Φωτογράφηση γενεθλίων με μπαλόνια

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά από την φωτογράφηση μας τα μπαλονάκια! Έτσι αφού βρήκαμε το κατάλληλο μέρος στήσαμε ένα σκηνικό και αφήσαμε τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς να χαρούν και να παίξουν. Όπως θα δείτε οι φωτογραφίες αυτές αλλά και συνολικά η φωτογράφηση είναι γεμάτη από αυθόρμητες στιγμές και φωτογραφίες που ενώ έχουν σκηνοθεσία δε θυμίζουν τίποτα το στημένο.

φωτογράφηση γενεθλίων

Κλείστε και εσείς σήμερα την φωτογράφηση γενεθλίων του παιδιού σας! Ελάτε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο που θα σας αφήσει χαρούμενες αναμνήσεις.

SHARE THIS STORY