Φωτογραφιση νεογεννητου στη Θεσσαλονικη

October 25, 2020

Φωτογραφιση νεογεννητου στη Θεσσαλονικη

Ένα από τα αγαπημένα μου είδη φωτογραφησης είναι η φωτογραφηση νεογεννητου. Αποτελεί ίσως την πιο τρυφερή φωτογράφηση που μπορεί κάποιος να προσφέρει. Έχω αναλύσει διεξοδικά τι απαιτείται για να πραγματοποιηθεί με σωστό τρόπο μια τέτοια φωτογράφιση : https://www.8art.gr/symvoules-fotografisi-neogennitou/

Ο Βαγγέλης και η Μαρία μας εμπιστεύθηκαν στην φωτογράφηση του νεογέννητου τους και εμείς δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να χαρίσουμε εξαιρετικές εικόνες στην μικρή κορούλα τους. Η φωτογράφιση έγινε όταν η μικρή ήταν 20 ημερών. Οι 20 ημέρες είναι οριακά αποδεκτές για να κάνουμε την φωτογράφηση μας. Ο ιδανικός χρόνος είναι μεταξύ 10 – 15 ημερών. Παρόλα αυτά επειδή η μικρούλα είχε γεννηθεί πρόωρα μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία το concept μας.

Η προετοιμασία

Ξεκινάμε πάντα με το στήσιμο του studio μας στο σπίτι. Μεταφέρουμε όλο μας τον εξοπλισμό, πλήρως αποστειρωμένο και καθαρό ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για το νεογέννητο. Αφού στήσουμε λοιπόν τον εξοπλισμό μας βλέπουμε πως είναι το μοντέλο μας. Για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα θέλουμε να κοιμάται το μωράκι μας. Πάντα συνεννοούμαστε με τους γονείς σχετικά με την ώρα και το πρόγραμμα του μωρού ώστε να πετύχουμε το ιδανικό χρονικό διάστημα. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε με ασφάλεια να προγραμματίσουμε καθώς το μωρό αλλάζει το πρόγραμμα του συνεχώς.

Η Φωτογραφιση νεογεννητου ξεκινάει

Το μικρό μας μοντέλο ήθελε λόγω της ηλικίας του αρκετά παραπάνω χρόνο για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Συνολικά η φωτογράφηση κράτησε 4 ώρες και η μικρή κοιμήθηκε στα τελευταία 30′. Είναι ξεκάθαρο πως η φωτογράφηση νεογέννητου απαιτεί αρκετή υπομονή και ηρεμία για να εξασφαλίσεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Το κλειδί σε αυτή την περίπτωση είναι να μην αγχωθούν καθόλου οι γονείς επειδή δεν κοιμάται το μωράκι. Τα μωράκια αισθάνονται όταν η μαμά ή ο μπαμπάς νιώθουν άγχος και αγχώνονται και τα ίδια με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν.

Η όλη διαδικασία είναι καθαρά αναγνωριστική – αναγνωρίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μωρού και κινούμαστε αντίστοιχα. Το μωράκι είναι αυτό που μας καθοδηγεί και εμείς με την εμπειρία μας χειριζόμαστε ανάλογα την κατάσταση.

Πως να γίνει η φωτογράφηση νεογέννητου απόλαυση

Όταν βλέπουν οι γονείς πως ποζάρουμε το αγγελούδι τους ενώ κοιμάται, πραγματικά λιώνουν. Θέλω να καταγράψω τις αντιδράσεις τους όταν παρακολουθούν την διαδικασία αυτή. Στην περίπτωση μας είχαμε αρκετές βίντεοκλήσεις με συγγενείς και ένα βλέμμα λατρείας από την μανούλα. Η μισή ώρα που κοιμήθηκε η μικρή ήταν υπέρ αρκετή για να δημιουργήσουμε ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα.

Φωτογραφηση νεογεννητου – φωτογραφηση νεογεννητου θεσσαλονικη – φωτογραφος νεογεννητου

Φωτογραφιση νεογεννητου στη Θεσσαλονικη

Απολαύστε τις εικόνες :

SHARE THIS STORY