Φωτογράφηση βάπτισης στην Σίνδο

April 17, 2021

Φωτογράφηση βάπτισης στην Σίνδο

Έχοντας αφήσει πίσω μας μια πρωτόγνωρη για όλους χρονιά, μπαίνουμε στην σεζόν του 2021! Μια νέα χρονιά η οποία σίγουρα φαίνεται καλύτερη και τουλάχιστον δεν κρύβει τις δυσάρεστες εκπλήξεις του 2020. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να ξεκινήσει η νέα σεζόν είναι με αισιοδοξία και φυσικά όμορφες εικόνες!

Φωτογράφηση βάπτισης στην Θεσσαλονίκη

Έτσι λοιπόν ξεκινάμε την νέα αυτή χρονιά με μια πανέμορφη φωτογράφηση βάπτισης στην Θεσσαλονίκη. Έχω πει πολλές φορές πως αγαπάω τις βαπτίσεις διότι είναι ένα σύντομο σε διάρκεια γεγονός στο οποίο όμως τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά. Συγκεντρώνονται φίλοι, συγγενείς, γονείς, παππούδες οι οποίοι είναι παρόντες για το χαρμόσυνο μυστήριο της βάπτισης. Πόσο συγκινητικό είναι όταν ο παππούς ή η γιαγιά ακούει το όνομα της στο εγγόνι της; Αντίστοιχα πόσα όμορφα συναισθήματα προκαλεί το χαμόγελο του μωρού μας τόσο σε εμάς σαν γονείς όσο και σε όλους μας τους καλεσμένους;

Όλα αυτά λοιπόν αποτελούν στιγμές. Στιγμές που πρέπει να έχεις την εμπειρία και την ετοιμότητα να προβλέψεις και να καταγράψεις ως φωτογράφος βάπτισης. Αυτό προσέχω πάντα σε κάθε μου συνεργασία. Να καταγράψω όλες τις ουσιώδεις στιγμές που πλαισιώνουν ένα μυστήριο είτε είναι γάμος είτε βάπτιση είτε οτιδήποτε άλλο. Γιατί όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε στιγμές και πράγματα τα οποία δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε εκείνη την ημέρα. Και εκεί ουσιαστικά κρύβεται και ξεχωρίζει η ποιοτική φωτογράφηση βάπτισης – στο να υπάρχουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο καταγεγραμμένες οι στιγμές που δεν μπορέσαμε να δούμε.

Φωτογράφηση βάπτισης – Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Η συγκεκριμένη βάπτιση έγινε στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Σίνδο, Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια επιβλητική εκκλησία με πολύ όμορφο προαύλιο χώρο και ένα ξεχωριστό εσωτερικό. Εκεί λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε την φωτογράφηση μας. Σε κάθε βάπτιση πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ώρα προσέλευσης που πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 ώρα πριν την έναρξη του μυστηρίου για να έχουμε τον χρόνο να φωτογραφηθούμε και να το απολαύσουμε.

Tip : Φροντίστε ως μανούλες τα ραντεβού σας για χτένισμα και μακιγιάζ να τα έχετε καθορίσει έτσι ώστε να είστε έγκαιρα στον χώρο της εκκλησίας 🙂

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε την φωτογράφηση μας με δύο πανέμορφα μοντέλα. Δύο αδερφάκια τα οποία ήταν πλήρως συνεργάσιμα και μου χάρισαν εικόνες εξαιρετικές! Συνδυάσαμε το πράσινο με την όμορφη πέτρα της εκκλησίας ως background όμως αυτό που πάντα αναζητώ είναι το ωραίο φως. Με αυτό μόνο μπορούμε να δημιουργήσουμε ξεχωριστές εικόνες. Και στην περίπτωση μας οι φωτιστικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές.

Φωτογράφηση βάπτισης στην Θεσσαλονίκη

Το μυστήριο της βάπτισης

Αφού ολοκληρώσαμε την φωτογράφηση πριν την βάπτιση ξεκινάει το μυστήριο. Αρχικά το πρώτο μέρος που είναι η κατήχηση. Η νονά είχε μεγάλη άνεση καθόλη την διάρκεια της βάπτισης και αυτό πάντα βοηθάει για να έχουμε ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα φωτογραφικά. Μετά το τέλος του πρώτου μέρους της κατήχησης περνάμε στο κυρίως μέρος που είναι το βάπτισμα. Η μικρή μας ήταν σε όλο το μυστήριο συνεργάσιμη όμως όπως συμβαίνει σε κάθε μωράκι όταν έφτασε η στιγμή του βαπτίσματος έκλαψε. Σύντομα όμως μόλις τελείωσε το βάπτισμα και πήγε στην αγκαλιά της μανούλας ηρέμησε.

Φωτογράφηση βάπτισης στην Θεσσαλονίκη

Φωτογράφηση βάπτισης στην Σίνδο

Αυτό το οποίο θέλω να πετυχαίνω σε κάθε συνεργασία μου είναι να ενθουσιάζω τους πελάτες μου. Να βλέπουν εικόνες όμορφες, αληθινές και δημιουργικές από τις δικές τους προσωπικές στιγμές! Έτσι λοιπόν και εδώ οι γονείς και οι συγγενείς απόλαυσαν και ενθουσιάστηκαν τόσο με τις φωτογραφίες βάπτισης όσο και με το βίντεο ! Διότι όπως έχω γράψει εδώ το βίντεο πρέπει να είναι πάντα αλληλένδετο με το φωτογραφικό αποτέλεσμα.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που διαθέτει πολλές όμορφες εκκλησίες για να κάνετε την βάπτιση του παιδιού σας. Σαν συμβουλή θα έλεγα να προσέξετε την ώρα της βάπτισης διότι μας επηρεάζει το φως το οποίο είναι το Α και το Ω στην φωτογραφία.

Πως περιγράφουν την εμπειρία της βάπτισης

Πως περιγράφουν την εμπειρία της βάπτισης με βάση την αξιολόγηση στην Google

Φοβερός επαγγελματίας και πολύ καλό παιδί. Έκανε την βάφτιση της κόρης μας και πραγματικά μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Δεν αγχωθήκαμε καθόλου και απολαύσαμε την κάθε στιγμή της φωτογράφησης, μιας και ο Κωνσταντίνος μας έκανε να νιώσουμε πολύ άνετα. Το αποτέλεσμα δε, εκπληκτικό! Τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα!!!

Το βίντεο της βάπτισης

Επικοινωνήστε μαζί μου για να οργανώσουμε την δική σας φωτογράφηση βάπτισης!

Δείτε εδώ την Next Day φωτογράφιση

SHARE THIS STORY