Φωτογράφιση βάπτισης στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος

June 8, 2021

Φωτογράφιση βάπτισης στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Η βάπτιση της μικρής Δανάης έγινε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Σε μια μέρα γεμάτη χαρά και ωραία διάθεση είχαμε σύμμαχο τον καιρό. Ήταν μια ημέρα που ενώ φαινόταν πως θα έβρεχε τελικά στάθηκε δίπλα μας και καταφέραμε να έχουμε πολύ όμορφες εικόνες για την μικρή Δανάη.

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Κορδελιό

Βασικοί παράγοντες σε κάθε βάπτιση

Σε κάθε φωτογράφηση βάπτισης υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ροή της βάπτισης. Ο πρώτος είναι η διάθεση του μωρού μας και ο δεύτερος ο καιρός. Ο καιρός είναι πάντα ένας αστάθμητος παράγοντας τον οποίον δε μπορούμε να ελέγξουμε. Στο κομμάτι της διάθεσης του μωρού μας μπορούμε να κάνουμε ακολουθήσουμε κάποιες βασικές οδηγίες για να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό που πάντα συμβουλεύω τους γονείς είναι πριν τη βάπτιση το μωράκι να έχει κοιμηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να είναι φαγωμένο. Εάν είναι καλυμμένες αυτές οι ανάγκες τότε εμείς αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα : να ανεβάσουμε τη διάθεση και να βγάλουμε αληθινές εικόνες γεμάτες συναίσθημα.

Μεταμόρφωση του Σωτήρος Κορδελιό

Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και η ώρα προσέλευσης πριν την βάπτιση ώστε να έχουμε όλο τον χρόνο να φωτογραφηθούμε με την άνεση μας. Άλλωστε το 70% των φωτογραφιών του άλμπουμ βάπτισης προέρχεται από την φωτογράφηση πριν το μυστήριο. Οι γονείς της Δανάης ήταν συνεπείς και έτσι η φωτογράφηση κύλησε όπως ακριβώς θέλαμε.

Πρωταγωνίστρια ήταν και η νονά της μικρής Δανάης η οποία με την ενέργεια της και τη διάθεση της μας χάρισε όμορφες εικόνες γεμάτες ζωντάνια!

Next Day φωτογράφηση βάπτισης στην Καλαμαριά

Μερικές ημέρες μετά την βάπτιση πραγματοποιήσαμε και την φωτογράφηση επόμενης ημέρας στην Καλαμαριά. Με βασικό στοιχείο την φύση αλλά και την θάλασσα κάναμε μια ελεύθερη φωτογράφηση με αυθόρμητες εικόνες. Σε κάθε φωτογράφηση επόμενης ημέρας θέλω να κινούμαι πιο ελεύθερα καθώς με ενδιαφέρει να δείξω πραγματικά τους οικογενειακούς δεσμούς και τα συναισθήματα. Έχουμε την άνεση του χρόνου και χωρίς καμία πίεση μπορούμε να καταφέρουμε ένα πλήρως δημιουργικό αποτέλεσμα.

φωτογραφηση βαπτισης Καλαμαρια

Επικοινωνήστε μαζί μου για τις δικές σας μοναδικές φωτογραφίες της βάπτισης!

Φωτογράφος γάμου Θεσσαλονίκη

Φωτογράφος βάπτισης

SHARE THIS STORY