March 2, 2021

Πρώτα γενέθλια φωτογράφιση

Πρώτα γενέθλια φωτογράφιση

Τα πρώτα γενέθλια του μωρού μας είναι σίγουρα κάτι που μας μένει αξέχαστο. Συμπληρώνεται το πρώτο και ίσως πιο περιπετειώδες έτος ζωής του μικρού μας μωρού. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα γιορτάσουμε οργανώνοντας ένα τέλειο party γενεθλίων;

Πρώτα γενέθλια φωτογράφιση

Οργάνωση του πάρτι γενεθλίων

Όλα ξεκινούν από την σωστή οργάνωση του party. Το πρώτο και βασικότερο είναι το που θα γίνουν τα πρώτα γενέθλια. Οι επιλογές είναι κυρίως το σπίτι μας και ένας ειδικός χώρος που διοργανώνει πάρτι όπως ένας παιδότοπος.

Η τοποθεσία του πάρτι είναι καθαρά στην δική σας κρίση ως γονείς. Το κάθε μέρος έχει τα πλεονεκτήματα του. Το σπίτι μας σίγουρα είναι ένας χώρος οικείος όπου το μωράκι μας νιώθει άνετα και μπορούμε να είμαστε πιο χαλαροί. Σίγουρα όμως η οργάνωση που απαιτείται στο σπίτι είναι αρκετά μεγάλη καθώς θα πρέπει να διακοσμήσουμε κατάλληλα το σπίτι, να ετοιμάσουμε όλα τα γλυκά/αλμυρά σνακς για τους καλεσμένους, να φροντίσουμε το σερβίρισμα και στο τέλος να καθαρίσουμε όλο τον χώρο.

Η άλλη επιλογή είναι να γίνει το πάρτι των πρώτων γενεθλίων σε κάποιον ειδικό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση τα πάντα θα είναι έτοιμα και θα υπάρχουν άτομα που θα φροντίσουν και θα επιμεληθούν κάθε λεπτομέρεια. Η διακόσμηση, τα φαγητά, το σερβίρισμα και η καθαριότητα και πολλές ακόμη παραμέτρους τις αναλαμβάνει ο χώρος της εκδήλωσης. Έτσι μπορείτε ξέγνοιαστα να χαρείτε το πάρτι σας και να απολαύσετε τις στιγμές με το μωράκι και τους φίλους/συγγενείς.

Τι να προσέξετε στην επιλογή παιδότοπου

Έχοντας καλύψει πολλά πάρτι γενεθλίων ως φωτογράφος θα ήθελα να συμβουλέψω τους γονείς για μερικά πράγματα που καλό είναι να προσέξουν πριν κλείσουν έναν χώρο.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα πρέπει να λάβει υπόψιν ο μπαμπάς και η μαμά. Μερικά από αυτά είναι τα εξής :

  • Προσέξτε την καθαριότητα του χώρου. Είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο όταν επιλέγουμε έναν παιδότοπο. Πέραν της διακόσμησης και άλλων φανταχτερών χαρακτηριστικών σκεφτείτε ότι βρίσκονται πολλά παιδάκια σε έναν χώρο και η υγιεινή πρέπει να είναι άριστη.
  • Ας συζητηθούν όλες οι παροχές αναλυτικά. Όταν κλείνουμε έναν παιδότοπο καλό είναι να αναλύσουμε το τι μας παρέχεται. Συζητήστε το αν περιλαμβάνεται η διακόσμηση, τα φαγητά, τα αναψυκτικά κλπ. Διευκρινήστε ξεκάθαρα εάν θέλετε κάτι custom και ενημερωθείτε για την αντίστοιχη χρέωση.
  • Χρέωση. Καλό είναι να έχει γίνει κατανοητή η χρέωση για όλες σας τις επιθυμίες. Είναι κρίμα να προκύψουν διαφωνίες στο τέλος σχετικά με την χρέωση (λόγω επιπλέον ωρών κλπ). Μην αφήσετε τίποτα να σας χαλάσει την διάθεση. Σκοπός είναι να περάσετε εσείς και το μωράκι σας καταπληκτικά.

Ευτυχώς η πλειοψηφία των παιδότοπων είναι σωστοί επαγγελματίες και έχουν στόχο την ευχαρίστηση του πελάτη.

Πάρτι γενεθλίων & COVID

Δυστυχώς λόγω του COVID η συνηθισμένη επιλογή του να κάνουμε τα πάρτι των παιδιών μας σε παιδότοπο ή άλλους χώρους αποκλείστηκε. Σίγουρα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για όλους. Είναι όμως κρίμα να αφήσουμε το κομμάτι αυτό να μας ρίξει ψυχολογικά και να μην κάνουμε το πάρτι γενεθλίων του παιδιού μας. Ειδικά όταν πρόκειται για τα πρώτα του γενέθλια.

Η επιλογή μας λοιπόν ήταν το σπίτι μας. Πως θα καταφέρουμε να οργανώσουμε ένα όμορφο πάρτι στο σπίτι μας; Φυσικά με καλή διάθεση και μόνο τους απαραίτητους συγγενείς!

DSC09865

Πρώτα γενέθλια στο σπίτι – Κάν’ το μόνος σου

Οι περισσότεροι γονείς λοιπόν που θέλησαν να γιορτάσουν τα πρώτα γενέθλια των παιδιών τους κατέφυγαν σε λύσεις DIY και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Με την σωστή επιλογή υλικών και με πολλές ιδέες από το pinterest και το instagram έγιναν τέλεια σκηνικά.

Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε όλα τα υλικά που θέλετε, να αγοράσετε μόνοι σας όλα όσα χρειάζονται όπως μπαλόνια, διακοσμητικά, γλυκά και να φτιάξετε σνακς. Το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο και θα έχει όλη σας την αγάπη και το μεράκι.

Πρώτα γενέθλια φωτογράφιση – Cake Smash

Ένα πολύ δημοφιλές σκηνικό για τα πρώτα γενέθλια είναι το cake smash. Αυτό που κάνουμε είναι να αφήσουμε το μωράκι μας να αλληλεπιδράσει με την τούρτα και να καταγράψουμε τις αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα πάντα μας αποζημιώνει! Ένα μωράκι καλυμμένο με ζαχαρόπαστα και ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του είναι μια μοναδική εικόνα.

Φυσικά δεν μένουμε μόνο στο cake smash αλλά εμπλουτίζουμε με πολλές ακόμη ιδέες.

smash cake φωτογραφηση

Πρώτα γενέθλια φωτογράφιση

Όταν λοιπόν έχετε κάνει όλη αυτή την προετοιμασία και οργάνωση είναι επόμενο να θέλετε να απολαύσετε τα γενέθλια σας. Έτσι, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε την φωτογράφιση γενεθλίων αλλά και την βιντεοσκόπηση σε επαγγελματίες. Η φωτογράφηση γενεθλίων ειδικά στα πρώτα γενέθλια είναι μία σύνοψη από μοναδικές στιγμές.

Στόχος μου σε κάθε φωτογράφηση γενεθλίων είναι να αποτυπώσω τις στιγμές σαν να ήσασταν μόνοι σας με το μωράκι και τους φίλους σας και να το γιορτάζετε αληθινά. Θέλω να δω μέσα από τον φακό μου όλες τις όμορφες στιγμές και όχι να βγάλω άψυχες φωτογραφίες που δηλώνουν μια απλή καταγραφή.

Πρώτα γενέθλια φωτογράφιση – Η σωστή επιλογή φωτογράφου

Όπως ισχύει στην φωτογράφηση γάμου, φωτογράφηση βάπτισης, φωτογράφηση νεογέννητου κλπ έτσι και στην φωτογράφηση γενεθλίων θα πρέπει η επιλογή του φωτογράφου να είναι η σωστή. Δυστυχώς δεν μπορούν όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι να καταγράψουν αυτό που εσείς ονειρεύεστε. Ο άνθρωπος που θα εμπιστευθείτε πρέπει να βιώσει την χαρά μαζί με εσάς, να τον συμπαθήσει το μωράκι σας, να παίξει με το μωρό σας και γενικά να έχει μια εμπειρία και εξοικείωση κατάλληλη.

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα μωράκια και έτσι μου είναι εύκολο να παίξω και να χαρώ μαζί τους μετά από τις τόσες φωτογραφήσεις που έχω κάνει. Θέλω μαζί με τους γονείς να μπούμε σε μια διαδικασία όπου πραγματικά θα διασκεδάζουμε όλοι μαζί και δε θα μείνουμε απλά στην φωτογράφηση.

Πρώτα γενέθλια φωτογράφιση

Επικοινωνήστε μαζί μου για να φωτογραφίσω το δικό σας πάρτι!

Γιατί να έχω φωτογράφο στα γενέθλια του παιδιού μου;

Διότι μόνο έτσι μπορείτε να απολαύσετε ξέγνοιαστα τα γενέθλια του παιδιού σας, να ζήσετε όμορφες στιγμές και να υπάρχει ένας επαγγελματίας που θα τις καταγράψει με τον καλύτερο τρόπο.

Πως να επιλέξω φωτογράφο για τα γενέθλια;

Δώστε βάση στην οικειότητα που έχει με τα μωράκια, το πως αντιμετωπίζει το πάρτι σας και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να σας βγάζει αληθινά συναισθήματα.

Πόσο κοστίζει η φωτογράφηση γενεθλίων;

Το κόστος της φωτογράφησης είναι πολύ μικρό αναλογικά με το αποτέλεσμα που θα έχετε στα χέρια σας. Επικοινωνήστε για να ενημερωθείτε

SHARE THIS STORY